AMP
April 17, 2014, 05:25:51 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: 1 [2] 3 4   Go Down
  Print  
Author Topic: modinfo  (Read 4265 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Crown
Administrator
Hero Member
*****
Offline Offline

Posts: 536


Cryptoburners^AMP


View Profile WWW
« Reply #15 on: May 19, 2011, 18:37:20 »

OK. interesting.

I played more with Dpaint than I ever did with Sound/Noise/Protracker.  Smiley
Logged
Asle
Administrator
Hero Member
*****
Offline Offline

Posts: 893


View Profile WWW
« Reply #16 on: August 13, 2011, 13:04:11 »

OK, I've uploaded an early version of IT (all versions) support in ModInfo().
It sticks to samples (no instrument) as those are always present while instruments are not.
The size calculation is also probably wrong in a lot of cases as I don't know how to calculate the stored "compressed" sample sizes.

Anyway, I guess the next version will display the instruments like the comment. I'll draw a new box and fill those there.

Your thoughts ?
Sylvain
Logged
Axxy
Sr. Member
****
Offline Offline

Posts: 360


View Profile
« Reply #17 on: August 13, 2011, 15:17:13 »

Some examples attached for you to peruse...

Although not attached, I Modinfo'd one .it module that changed the font in my text viewer which was weird, as it didn't happen to the others, but made it display slightly better than just text output!  Cheesy

Seems to much data displayed to be honest, especially the Unused patterns etc.
Displays garbage in samples text.

Only sticking to display sample texts will unfortunately not display anything for those that chose to write in the instruments. Some mods do contain info in the Instruments, but the majority in Samples section, or the Comments section.

Still like how XMPlay displays it.
« Last Edit: August 13, 2011, 15:20:46 by Axxy » Logged
Asle
Administrator
Hero Member
*****
Offline Offline

Posts: 893


View Profile WWW
« Reply #18 on: August 13, 2011, 15:32:26 »

ouch ... ok, I was referring, of course, to the online ModInfo() Smiley.
I didn't touch the prog (DOS based) at all Smiley.

And yes, instruments should, somehow, be part of the display.
I just wanted to show something that is quite accurate already.

Try the online version now Smiley

Sylvain
Logged
Ijon_Tichy
Newbie
*
Offline Offline

Posts: 13


View Profile
« Reply #19 on: October 14, 2011, 12:07:50 »

DBM (doubtful I manage this one)

Why? Is the format that bad to deal with? I'd love to see DBM modinfo handled.

Another nice feature on user end would be a single link allowing download of all mods by a given author, but I guess this would be an impossible or at least a loathsome task in php...

Logged
Asle
Administrator
Hero Member
*****
Offline Offline

Posts: 893


View Profile WWW
« Reply #20 on: October 14, 2011, 17:04:41 »

Why? Is the format that bad to deal with? I'd love to see DBM modinfo handled.
As far as I could see last time I checked, yes. I certainly can give it another go.

Another nice feature on user end would be a single link allowing download of all mods by a given author, but I guess this would be an impossible or at least a loathsome task in php...
The technical part was never the pb for that. we could add a button "get all displayed" that would generate a big zip on the fly. No the problem was more politic than anything else.
However, now that we have a new server and no fear of bandwidth, well, it can be done. All 4 AMP team members, however, must agree Wink that's the hard part I guess.

Sylvain
Logged
Asle
Administrator
Hero Member
*****
Offline Offline

Posts: 893


View Profile WWW
« Reply #21 on: October 15, 2011, 13:35:34 »

Why? Is the format that bad to deal with? I'd love to see DBM modinfo handled.
As far as I could see last time I checked, yes. I certainly can give it another go.

I did and, after 6 hours of work, it's done. So, DBM is now fully supported. What a strange format, really. It relies on chunks, however, the point of having INST _and_ SMPL is strange, as there can be only one sample per instrument. Also some DBM file have a DSPE chunk which is undocumented.

Anyway, if anyone encounters a pb, please tell me. Remember that I'm automatically tracking size problems only, so, I won't know of any other problem.

Thanks Ijon for motivating me to do this one.

Sylvain
Logged
daxb
Newbie
*
Offline Offline

Posts: 28


View Profile
« Reply #22 on: October 15, 2011, 20:02:32 »

About DBM you can ask krashan who develop it. Contact: http://www.amigafuture.de/profile.php?mode=viewprofile&u=1431
or via forum: http://www.amigafuture.de/viewforum.php?f=15
Logged
Asle
Administrator
Hero Member
*****
Offline Offline

Posts: 893


View Profile WWW
« Reply #23 on: October 16, 2011, 02:14:23 »

thanks for the links !
Logged
Ijon_Tichy
Newbie
*
Offline Offline

Posts: 13


View Profile
« Reply #24 on: October 17, 2011, 00:30:35 »

I did and, after 6 hours of work, it's done. So, DBM is now fully supported.

That's awesome, thanks!

I missed it a bit on HippoPlayer back then - Kari Pekka Koljonen should have spent a few more hours on coding. Wink
Logged
daxb
Newbie
*
Offline Offline

Posts: 28


View Profile
« Reply #25 on: October 17, 2011, 11:00:55 »

I missed it a bit on HippoPlayer back then - Kari Pekka Koljonen should have spent a few more hours on coding. Wink
Indeed! Smiley
Logged
Ijon_Tichy
Newbie
*
Offline Offline

Posts: 13


View Profile
« Reply #26 on: October 19, 2011, 15:37:42 »

the point of having INST _and_ SMPL is strange, as there can be only one sample per instrument. Also some DBM file have a DSPE chunk which is undocumented.
There can be only one sample per instrument, but several instruments per sample. Smiley So you load a sample into the project and then use it several times as different instruments with independent settings (loops, envelopes etc.). A very handy feature.

DSPE is probably DSP Echo, but this is only my guess.
Logged
Asle
Administrator
Hero Member
*****
Offline Offline

Posts: 893


View Profile WWW
« Reply #27 on: October 19, 2011, 23:56:25 »

Well, those were just while blog-ish remarks which won't affect the developed feature. I don't plan to go back there anymore Wink - unless of course something went amiss.
Still, thanks for helping clarify those.

Sylvain
Logged
Anarkhya
Full Member
***
Offline Offline

Posts: 128


Mig' or Die!


View Profile WWW
« Reply #28 on: December 12, 2011, 12:10:53 »

Don't remember if I mentionned that earlier but is there any way to make search engines aware of the modinfo content ?
AFAICS big G isn't, at least with this syntax [site:amp.dascene.net] [word]
Logged
Asle
Administrator
Hero Member
*****
Offline Offline

Posts: 893


View Profile WWW
« Reply #29 on: December 12, 2011, 22:49:59 »

well, since the display of the content is done live, there's no searching the entire archive.
A solution could be to do as Buzz did on Exotica and store in a DB all the texts. Searching there would then be possible.

Don't know if this is where it'll go. I'll bring that up to the other (dormant) AMP staff members Wink

Sylvain
Logged
Pages: 1 [2] 3 4   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by SMF | SMF © 2013, Simple Machines